Türk Kahvesi Hazırlanışı

Türk Kahvesi Hazırlanışı

Türk Kahvesini pişirmesi çok kolay gibi gözükür, fakat sabır ve ustalık isteyen bir pişirme tekniğine sahiptir. Suya kahve eklemekle bitmez. Püf noktaları vardır ve özen ister.

 

- Kahve her kahve fincanı için ayrı ölçekle koyulur.

- Bir fincan kahve için iki çay kaşığı kahve konulması gerekir (Yaklaşık 7gr).

- Kahveden sonra tercihe göre şeker de eklenir. Küp şeker tercih etmeniz oranı tutturmada daha sağlıklı sonuç verir.

- En son içilen kahve fincanı kadar su eklenir ve 10-15 saniye kadar iyice karıştırılır, bu şekilde tüm ürünlerin birbirine iyice karışması sağlanır. Daha sonra asla karıştırılmaz, Çünkü kahve ağır ateşte yavaş yavaş güzelce kaynayıp köpürür ve tadını alır.

Türk kahvesi, yanında ikram olarak su, lokum ya da çikolata ile dumanı üstünde servis edilir. Osmanlı döneminde ev oturmalarında ve kahvehanelerde hazırlanan türk kahvesi, büyük bir emekle ve sevgi katılarak, bol bol köpürterek pişirip misafirlere sunulurdu. Farklı şerbetler, tatlı lokumlar, birbirinden leziz kahvenin tadına tat katacak ikramlıklarla sunulurdu.
 
Can alıcı bir pişirme tekniği de kahveyi kumda pişirmektir. Kızgın kumda ocaktaki halinden daha da ağır pişirilir ve tadına doyum olmaz. Kimisi herkesin tahmin edeceği üzere cezvede pişirir fakat bazı yerlerde direkt kahve fincanıyla pişirir. 

Şekerli içenlere not;

az şekerli kahve için yarım,

orta kahve için bir,

şekerli kahve için iki adet küp şeker koymak gerekir. Afiyet olsun.

Etiketler: kahve, türk kahvesi, türk kahvesi hazırlanışı
Ağustos 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı